Opgegroeid tussen creativiteit

Wanneer mensen mij vragen waar ik mijn creativiteit vandaan heb, moet ik niet lang nadenken.

Als klein meisje zag ik mijn grootvader urenlang in zijn meubelatelier bezig.  De mooiste creaties van hout werden er gemaakt voor familie en vrienden.

Ook mijn ouders waren in de wieg gelegd om creatief voor de dag te komen : mama kan prachtig schilderen en is heel handig met de naaimachine, papa leerde de meubelstiel van zijn schoonvader.  Hij had snel de kneepjes van het vak beet en bleek eveneens een briljante meubelmaker.

Met zoveel creativiteit wekt het geen verbazing dat ook ik creatief bleek te zijn.  Het verhaal van de appel en de boom…

Van kleins af was ik meermaals per jaar bezig met de herinrichting van mijn slaapkamer.  Meubels werden verschoven, decoratie werd verwijderd, vervangen of verplaatst.  Ik was er uren zoet mee.  Gelukkig lieten mijn ouders mij begaan; waarschijnlijk omdat ze beseften dat het een microbe was die niet overging en zij zelf ook het genot van creatief bezig zijn kenden.

En gelukkig maar, want de microbe ging inderdaad niet over.

Door de jaren heen verslond ik allerlei interieurtijdschriften, bezocht winkels, keek interieurprogramma’s … en voelde meer en meer dat ik mijn creatieve energie hierin kwijt wilde.

De droom om hiermee beroepsmatig iets te doen, werd steeds groter.

Op een dag kwam ik tot het besef dat nù (of anders wellicht nooit meer) het moment was : de kinderen waren intussen zelfstandiger en door mijn halftijdse job als bediende had ik de ruimte om er helemaal voor te gaan.  Een ingeving waar ik nog steeds heel blij mee ben!

Ik startte de opleiding kleur- en interieurstylist, waarbij ik een aantal zaken aanleerde, met als doel meer zekerheid sectorgewijs. Maar al snel bleek ook dat vooral  ‘creativiteit´ en ´gevoel voor interieur´ de allerbelangrijkste en eerste vereisten zijn om er iets beroepsmatig mee te doen.  Gelukkig kon ik deze ook aanvinken.

Zo ontstond 3E Kleur- en Interieuradvies.

Je kan dus stellen dat ik als het ware opgegroeid ben tussen creativiteit en nooit anders heb gekend.

En dat verhaal van de appel en de boom gaat intussen rustig verder.

Onze kinderen hebben alledrie iets creatiefs in zich : de éne kent als geen ander de tricks om zijn instagramprofiel te doen boosten, de andere heeft een natuurtalent om high technische filmpjes te creëren en de laatste lijkt in mijn voetsporen te treden … haar kamer wordt geregeld helemaal gescreend en up-to-date gezet.

Als ervaringsdeskundige laat ik hen rustig doen.  Je weet nooit waar het hen ooit nog zal brengen…

Creative minds inspire others… ♡

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *