Keuzes/talenten…

Keuzestress … iets van deze tijd.  Er zijn tal van mogelijkheden, op elk vlak dan nog wel.

Of je nu bij de bakker taartjes wil kiezen voor je feestje, of je moet in de winkel de juiste outfit voor die éne gelegenheid selecteren, … of –  nog erger – je wenst eenvoudigweg die leuke serie uit het uitgebreide Netflix-aanbod te pikken… Dikwijls is het niet zo eenvoudig en gaat je hoofd bonzen van de eindeloze mogelijkheden!

‘Halleluja’ aan de generaties die ons vooraf gingen!  Zij hadden het meestal wel gemakkelijk wat dat betreft…  De keuze bleef beperkt tot vlaai met abrikoos en latjes of pudding met eiwit.  En wat betreft kleding was het ook een uitgemaakte zaak : jongens dragen een broek, meisjes een rok of een kleedje.  Punt en klaar.  Eenvoudig!

Maar laten we nu toch ook zeker niet klagen!  De alternatieven zijn eindeloos, de combinaties ontelbaar.  Zalig toch!  En juist door dat grote aanbod is er ook op elk vlak ruimte om ieders talenten volop tot ontwikkeling te brengen.

Gelukkig heeft ieder van ons wel één of zelfs meerdere talenten.  En ook al heb je je talent nog niet ontdekt, geen paniek!  Soms heeft het enkele jaren nodig vooraleer je er achter bent wat jouw kundigheid is, maar het is er zeker en vast!  Laten we ons daar vooral op focussen en die passie volgen om het dan vervolgens om te buigen tot dat specifieke talent.  Doen wat je graag doet!

De één vindt het aankopen van die broek in combinatie met die reeds aangeschafte trui poepsimpel, de ander heeft al een tot in detail uitgestippelde trip klaar als de reis nog verre van geboekt is.  Zo ken ik trouwens iemand in mijn kennissenkring 😉

Keuzestress wordt hierdoor in het nauw gedreven en krijgt geen kans meer, want er is voor elk soort stress wel een deskundige te raadplegen!

Nu even schaamteloos …

Voor mezelf is het vrij duidelijk : geen stress bij keuzes rond interieur!

Welk behang of accentkleur kiezen we voor op de wand; welk model van sofa kan in de ruimte of  welk decoratie-item staat mooi op het rek?  Ask me!

De beslissing is al genomen net nadat het idee in mijn hoofd is gesetteld.  Ik kies heel direct, geïnspireerd door mijn eigen persoonlijke gevoel.  Een gevoel dat bij mij blijkbaar altijd op ‘ON’ staat.  Toegegeven, als ik een ruimte binnenstap bij iemand die ik niet ken, weet ik niet onmiddellijk wat dat interieur precies nodig heeft, … maar ik voel wel wat er stante pede geschrapt dient te worden.  Vrijwel direct daarna volgt dan ook de juiste feeling omtrent de gepaste styling.  Dat noem ik voor mezelf ‘het proces’.  Het proces van ‘fout’ naar ‘juist’.  De evolutie naar het gewenste ‘gevoel’.  Dit gevoel liet me tot hiertoe gelukkig nog nooit in de steek.  En daar ben ik trots op.  Het is dan ook mijn ding, mijn passie… mijn talent.

En je mag trots zijn… zonder schaamte!  Laten we allen onze talenten prijzen, ze najagen en ontwikkelen, om zo mekaar te helpen en van die vervelende keuzestress te ontzien!

‘Share your skills, inspire a change and be proud of it!’   x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *